Zwangerfit

Vanaf 16 weken zwangerschap tot aan je bevalling op een verantwoorde manier actief bezig zijn! Spreekt dit je aan, dan is ZwangerFit® iets voor jou!

Zwangerfit® is een cursus die gericht is op de actieve zwangere vrouw, die onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeute wil werken aan behoud van haar fitheid tijdens de zwangerschap. Het is bewezen dat een actieve leefstijl, ook tijdens de zwangerschap, de kans op lichamelijke klachten verminderd.

De actieve trainingen (in groepsverband) bestaan uit:
- Diverse oefeningen en technieken gericht op zwangeren
- Algemene cardiotraining
- Krachttraining

Tevens wordt er informatie gegeven over je zwangerschap; de veranderingen in je lichaam, bekken- en bekkenbodem, bevalling en kraamtijd. Dit is een waardevolle aanvulling op het actieve deel van de cursus Zwangerfit®.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om na je bevalling te komen trainen; MoederFit. Het doel van training na de bevalling is het werken naar een goede conditie en een goed herstel ! Het trainen kan vanaf 4 tot 6 weken na je bevalling weer worden opgepakt. In dit na-traject is de aandacht met name gericht op het verbeteren van de conditie, het verminderen van de overtollige zwangerschapskilo’s, de goede opbouw qua buikspieroefeningen en het specifieke trainen van de bekkenbodem.

Deelname aan Zwangerfit® kan op elke gewenste moment in of na je zwangerschap. Er is geen sprake van training in vaste groepen of van een vastgestelde cursusduur.

Tijdstip

- Woensdagavond 18.30 tot 19.30 uur ZwangerFit®
- Woensdagavond 19.30 tot 20.30 uur MoederFit

De cursus wordt gegeven door Maaike Jansen, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en ZwangerFit®-docente.

Bij interesse of voor informatie kunt u bellen/mailen naar: Praktijk voor fysiotherapie Pleij, via telefoon op 0546 - 57 60 50 of via e-mail op info@fysiopley.nl.